Chili sin carne med perlespelt

Chili con carne er med kød – chili sin carne er den vegetariske udgave af selv samme ret. Jeg har valgt at servere den til kogte perlespelt modsat ris – hvilket komplimenterede retten rigtig godt. Perlespelt har en dejlig konsistens, og er derudover et sundere alternativ til ris.

Chiligryden smagte rigtig godt – præcis lige så krydret, velsmagende og mættende som kød-udgaven. Det kan bestemt anbefales!

Ingredienser, 2 (sultne) personer

  • 1 dåse hakkede/flåede tomater
  • 1 dåse kogte kidney bønner
  • 1 dåse majs (eller en stor håndfuld frosne majs)
  • 1 peberfrugt
  • 1-2 tomater
  • Perlespelt
  • 1-2 pressede hvidløgsfed
  • Spidskommen, chilipulver, salt, peber, timian,
  • Mel

Fremgangsmåde

  1. Skyl kidneybønnerne under rindende vand.
  2. Opvarm indholdet af de tre dåser i en gryde.
  3. Skær i mellemtiden peberfrugten og tomaterne i passende stykker. Tilføj dette til gryden.
  4. Lad retten simre. Tilføj hvidløg og krydderierne, indtil du opnår den smag, du bryder dig om. (Husk. at en masse spidskommen og chili er vigtige for den typiske smag af chili con carne.)
  5. Kog i mellemtiden perlespeltene som anvist på pakken.
  6. Jævn eventuelt gryderetten med 1 spsk mel rørt med 1-2 spsk vand.
  7. Server rygende varmt.

OBS: andet, som sikkert smager forrygende i retten, kan være ananas, hakkede løg, enebær, andre bønne-typer, revet gulerod… osv!

Reklamer

One thought on “Chili sin carne med perlespelt

  1. Pingback: Chili con carne « Opholdsrum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s