Kanelsnegle med fuldkornsmel og kardemomme

De her snegle er MEGET lækre. Altså, RIGTIG meget.

Ingredienser, ca 20 stk

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk fedtstof
  • 2 spsk brun farin
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 200 g fuldkornsmel (jeg brugte fuldkornsmel af rug)
  • 150 g hvedmel

______

  • 100 g fedtstof
  • 70 g sukker
  • 30 g brun farin
  • 1 stor spsk kanel

Fremgangsmåde

  1. smelt de 2 spsk fedtstof i en gryde, tilsæt mælk, og opvarm til det bliver lunkent. Opløs gæren heri.
  2. Bland i en anden skål mel, kardemomme og salt.
  3. Bland begge dele, samt ægget. Ælt. Lad hæve ca. 1 time.
  4. Bland fedtstof, sukker, farin og kanel til en sukker-smør.
  5. Rul dejen ud i ca ½ cm tyk, stor firkant. Smør smørblandingen på. Rul sammen, og skær i skiver.
  6. Fordel skiverne på en bageplade, og lad efterhæve ca ½ time.
  7. Opvarm ovnen til 180 grader, pensl sneglene med æg/mælk, og bag dem i 20-30 minutter.
  8. Lav evt. en glasur af flormelis, vand og usødet kakaopulver.
Advertisements

2 thoughts on “Kanelsnegle med fuldkornsmel og kardemomme

  1. Hej Opholdrummets bagkvinde!

    De ser vildt gode ud – og næsten sunde. Måske skulle man overveje om, man kunne tillade sig en syndig søndagsmorgenmad, når det nu næsten er jul..

    Bedste hilsner
    Sofie
    Sofiespisekammer.dk

  2. Pingback: Kanelsnegle-kage « Opholdsrum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s