Sunde banan muffins med valnøddekerner

Har du lyst til kage? Eller har du lyst til brød? Eller har du et par overmodne bananer liggende? Intet problem! Jeg har nemlig skabt en opskrift på nemme, sunde og ganske velsmagende banan muffins – som også sagtens kan bages som et helt bananbrød i stedet.

 

Ingredienser, 10 muffins

  • 10 g fedtstof
  • 15 g sukker
  • 1 æg
  • 2 meget modne, meget mosede bananer
  • ½ dl mælk
  • 50 g hvedemel
  • 60 g rugmel
  • 40 g havregryn
  • 100 g valnøddekerner, hakkede
  • ½ tsk vaniljesukker (eller bare korn fra vaniljestang)
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • Evt en håndfuld rosiner eller chokoladestykker

Fremgangsmåde

  1. Pisk fedtstof, sukker, æg og mælk sammen.
  2. Bland hvedemel, rugmel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker og kanel.
  3. Mos bananerne.
  4. Bland alt ovenstående sammen, og tilsæt derudover nødder og evt. rosiner/chokolade.
  5. Fordel i ca. 10 muffinforme, og bag ved 180 grader i 30 minutter. (Plus minus – hold øje! De er færdige, når en strikkepind kan stikkes i en muffin og komme ren op.)

De er fantastiske lune! Og dejlige i madpakken!

Advertisements

2 thoughts on “Sunde banan muffins med valnøddekerner

  1. Pingback: Sunde fuldkornsmuffins uden raffineret sukker og fedt | Opholdsrum

  2. Pingback: Fedtfrit bananbrød | Opholdsrum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s