Gulerodskage med cream cheese frosting

I anledning af en kollegas fødselsdag bagte jeg gulerodskage, som blev medbragt på arbejdet.

Om den var god? … Ja!

Opskriften er baseret på en opskrift af Mette Blomsterberg, men tilpasset mine smagsløg og køkkenskuffer. 🙂 Og den kan på alle måder anbefales!

 

Ingredienser, 1 springform, ca 10 personer

  • 150 g valnøddekerner
  • 200 g revede gulerødder
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 140 g sukker
  • 3 æg
  • 120 g hvedemel (+ lidt mere hvis din dej bliver for flydende.)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 35 g flormelis
  • 200 g flødeost naturel

Fremgangsmåde

  1. Bland hakkede mandler og revede gulerødder.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker og æg sammen.
  3. Bland hvedemel, bagepulver og kanel.
  4. Bland alt. Fordel i springform.
  5. Bag ved 180 grader i 35-40 minutter.
  6. Køl helt af.
  7. Bland flødeost, flormelis og vaniljesukker til en luftig masse. Fordel på den kolde kage. SLIK SKÅLEN!

 

Reklamer

3 thoughts on “Gulerodskage med cream cheese frosting

  1. Pingback: Squash og gulerods kage med cream cheese frosting | Opholdsrum

    • Niks, og pga gulerødderne er kagen alligevel saftig, blød og lækker. Imidlertid er den største forskel, at kagen ikke holder sig sådan i lige så mange dage, som var den med olie/smør. Men det synes jeg ikke er et problem; man får den nemlig spist så hurtigt alligevel 😉 God weekend!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s