Kanelsnegle med fuldkornsmel

Jeg var i Føtex. I Føtex duftede der af kanel henne i bageren. Jeg købte ikke noget…

MEN! Jeg gik hjem og bagte mine egne kanelsnegle! Lækre og snaskede, og en lille smule mindre syndige pga fuldkornsmelet af rug jeg brugte. Det tog lang tid (efterhævning kræver ganske meget tålmodighed) men var det hele værd.

 

Ingredienser, 15-20 stk

  • 250 g mel (½ del hvedemel, ½ del fuldkornsmel)
  • ½ æg
  • 50 g smør
  • 25 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • ½ pakke gær
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • ½ æg

Fremgangsmåde

  1. smelt smør i en gryde, og tilsæt mælken. Varm til lillefingervarmt. Smuldr gæren heri.
  2. Bland tørre ingredienser. Bland med smørblanding og æg. Ælt massen.
  3. Lad hæve tre kvarter.
  4. Rul ud til tynd firkant.
  5. Bland smør, sukker og kanel. Smør det ud i et jævnt lag på dej-firkanten.
  6. Rul firkanten sammen til en pølse, og skær den i skiver.
  7. Lad efterhæve en halv time.
  8. Pensl med æg, og bag i 15 min ved 220 grader.
  9. Pynt med glasur (flormelis og vand, evt. usødet kakaopulver.)

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s