Gulerodscupcakes

En pose gulerødder på 2 kg rækker langt i en lejlighed med kun to beboere. Faktisk så langt, at det går hen og bliver en nødvendighed at bruge en bunke af grøntsagerne på gulerodscupcakes – gulerødderne skulle jo nødigt gå hen og blive slatne og halvrådne!

På trods af manglen af flødeost i køleskabet ( = mangel på verdens bedste cream cheese glasur ) blev kagerne ganske succesfulde! Bløde, saftige, og med dejlig nøddeknas fra den generøse håndfuld valnøddekerner jeg smed i dejen.

Ingredienser, 8 stk

  • 150 g revet gulerod
  • 1 æg
  • generøs håndfuld nødder (gerne valnøddekerner) og rosiner
  • 100 g sukker (jeg brugte en blanding af alm. hvidt og brun farin.)
  • ½ dl fedtstof
  • ca 100 g hvedemel (kommer an på hvor klistret dejen er.)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 spsk kanel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Riv gulerødderne.
  3. Pisk æg, sukker og fedtstof sammen.
  4. Bland de tørre ingredienser.
  5. Miks gulerødder, sukkermassen samt gulerødder sammen.
  6. Fordel i cupcakeforme. (OBS, flydende dej – brug dobbeltlag hvis du bruger papirforme.)
  7. Bag 25 minutter.
  8. (Jeg blandede lidt flormelis og vand til at komme på toppen – den er altid god 😉 )
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s