Livet som hjemmefra-flyttet ungt menneske kunne ikke andet, end blive skudt i gang med en stor portion havregryns småkager med mørk chokolade. De har en dejlig duft af kanel, holder sig sprøde og knasende i lang tid efter bagning, og kan sagtens fryses ned.
Ingredienser, 30 stk
- 100 g smør
- 100 g farin
- 50 g sukker
- 1 æg
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk stødt kanel
- 120 g havregryn
- Evt. hakket chokolade eller rosiner
Fremgangsmåde
- Pisk smør, farin og sukker sammen.
- Pisk ægget i.
- Bland de tørre ingredienser – og tilføj til sukker/ægge-massen.
- Bland grundigt, og tilsæt chokolade/rosiner.
- Placer på bageplade med bagepapir – det går let med en spiseske.
- Bag 10-12 min ved 175 grader.
- Afkøl på rist.